onsdag 14. mars 2012

Gud er en Gud som helbreder.

I 2.Mos.15,26 står det til sist; "Jeg er Herren din lege" på hebraisk "Jehova Rapha". Helbredelse er en del av Guds personlighet og natur, vi ser at det er helbredelse i forsoningen. Jes.53,4-5 sier "Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom." Jes.53,10 " Men det behaget Herren å knuse ham. Han slo ham med sykdom. "


Vi ser at ved vår forsoning med Gud var det helbredelse, og sykdommene rammet Jesus Kristus for at vi skulle ha legedom. Hans offer var at han sendte sin Sønn for at synderne skulle gå fri ved troen på Jesus Kristus som frelseren.


Betesda - dammen
Jesus gikk rundt i Israel for 2000 år siden og helbredet syke, han lot ingen gå bort fra seg med sykdommene de kom til ham med. Det står at Jesus helbredet alle, Matt.12,15, Matt.14,14 og Luk.6,17-19 forteller om dette.


Til slutning av disse versene og Bibelen som helhet, vil jeg si at Gud vil helbrede alle. Så som Jesus frelsesverk på korset gjelder for alle, slik er det med helbredelsene. Vi vet at Gud ga oss alle muligheten til frelse ved Jesus forsoningsverk. Gud er en rettferdig Gud, han gjør ikke forskjell på mennesker. Hans vilje er at vi alle skal ha det godt, han ønsker bare fremgang for sitt folk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar